Així va ser el retorn de la Mostra de València per a tornar a la seua "essència"

La Mostra de València ha donat el tret d'eixida a la seua 33 edició, en la qual pretén recuperar, "amb il·lusió i força", l'"essència" amb la qual el certamen va nàixer en 1980: projectar "les veus de totes les ribes del Mediterrani". Després d'una aturada de sis anys, el festival va celebrar durant la nit d'aquest dijous la seua gala d'inauguració en el Palau de la Música de València, que va rebre autoritats com el conseller de Cultura i Educació, Vicent Marzà; l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i regidors com Glòria Tello o Pilar Soriano.

El grup Sva-ters diu adéu als escenaris després de 20 anys de carrera amb un concert a Alcàsser

Sva-ters, considerada una de les formacions pioneres de la música en valencià i nascuda en els anys 90, s'acomiadarà dels escenaris amb un concert a Alcàsser (València), la seua localitat d'origen. El directe tindrà lloc en el camp de futbol del Plà el pròxim 27 d'octubre a partir de les 21.30 hores i l'entrada serà gratuïta.

'Turandot' reconquista el públic de Les Arts amb una tèbia estrena per a la protagonista Jennifer Wilson

La visió del prestigiós cineasta xinés Chen Kaige de 'Turandot', última òpera de Puccini, va tornar a conquistar aquest dimecres Les Arts en la seua quarta reposició amb la qual s'obri la pretemporada del coliseu valencià. El públic va gaudir de nou amb aquest clàssic del repertori líric encara que es va mostrar tebi amb l'actuació de la protagonista, la soprano Jennifer Wilson, que va rebre, fins i tot, alguna esbroncada.

El FICIV supera els 8.000 assistents en la seua "exitosa" quarta edició

El Festival Internacional de Cinema Infantil de València (FICIV) ha superat els 8.000 espectadors en la seua "exitosa" quarta edició, han informat els responsables d'aquesta iniciativa cultural. El FIVIC va viure de l'1 al 7 d'octubre la seua setmana gran que va incloure com a punt àlgid l'activitat sorpresa de la trobada organitzada entre els actors protagonistes de 'Campeones', de Javier Fesser, i l'Aderes de Burjassot, l'equip que va inspirar la pel·lícula que s'ha convertit en el major èxit del cinema espanyol d'enguany i que ha sigut seleccionada per a representar el nostre país en la pròxima edició dels Oscars de Hollywood.

Ana Penyas, primera dona Premi Nacional de Còmic: "No sóc tan optimista amb aquest canvi"

Ana Penyas s'ha convertit en la primera dona que guanya el Premi Nacional de Còmic des de la seua creació l'any 2007, un fet que l'autora entén que "somia a l'any en el qual estem" però amb el que no es mostra tan "optimista". "Entenc que alguna cosa canviarà, però caldrà veure amb deteniment la profunditat del canvi", ha afegit.

Les dones protagonitzen el Truenorayo Fest al ritme de Soleá Morente, Julie Doiron, Melenas o Terrier

La sala La Mutant de València acollirà aquest cap de setmana una nova edició de Truenorayo Fest, que reivindicarà el "paper de dones que destaquen en molt diferents àmbits de la creació" i on elles seran "les grans protagonistes", amb la música de Soleá Morente, Julie Doiron, Melenas, Cariño o Terrier.

Hortensia Herrero donarà a València l'escultura 'Points of view' de Tony Cragg

L'escultura de Tony Cragg 'Points of view' ha sigut finalment la triada per la Fundació Hortensia Herrero per a quedar-se a València. La presidenta de l'entitat, Hortensia Herrero, l'adquirirà per a, posteriorment, donar-li-la per sempre a la ciutat.

Russafa Escènica atrau 8.497 espectadors i aconsegueix una ocupació del 75%

El festival Russafa Escènica, que ha celebrat l'edició més llarga de la seua història amb tres setmanes de propostes dins i fora del barri valencià de Russafa, ha congregat 8.497 persones que van assistir com a públic. Amb un 75% d'ocupació, es tracta del percentatge "més alt registrat en qualsevol de les seues convocatòries".

Milers de persones posaran a València el 3 de novembre davant el fotògraf nord-americà Spencer Tunick

El conegut artista nord-americà Spencer Tunick, famós per les seues multitudinàries fotografies de gent nua, estarà a València en el festival Intramurs per a retratar milers de persones davant diferents entorns i arquitectures. Els participants es fondran en "una gran massa humana que es perd en l'horitzó".

Marzà destaca la presència valenciana en la Fira del Llibre de Frankfurt per a "visibilitzar els creadors"

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà ha destacat aquest dijous la presència valenciana en la 70 Fira Internacional del Llibre de Frankfurt (Alemanya), en la qual la Generalitat ha plantat un expositor propi que acull editorials i escriptors de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de "donar més visibilitat als nostres creadors literaris i artístics i afavorir la internacionalització del sector del llibre valencià".

Més obres de dones, artistes locals i del Mediterrani per a la col·lecció de l'IVAM

El Consell Rector de l'IVAM, presidit pel secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, ha aprovat l'adquisició d'un conjunt d'obres de 18 artistes --10 dones i 8 homes-- després del dictamen favorable previ del nou Consell Assessor. Es mantenen així les línies per les quals vé apostant el museu valencià en els últims anys: enriquir la seua col·lecció tant amb el treball de dones artistes, com amb les propostes d'artistes valencians i d'aquelles que procedeixen de països banyats pel Mediterrani.

Les Arts destaca el seu reequilibri patrimonial com a "carta de presentació" davant el Ministeri i patrocinadors

La presidenta del Patronat del Palau de les Arts, Susana Lloret, ha destacat aquest dimecres que el reequilibri patrimonial aconseguit gràcies a l'operació aprovada pel Consell suposa "una nova carta de presentació" per a acudir tant al Ministeri de Cultura a reclamar el que els correspon com per a poder atraure nous patrocinadors.