Antoni Miró creu "hi ha més opinions favorables que en contra" sobre les seues escultures a La Marina de València

L'artista Antoni Miró s'ha mostrat "sorprés" per la polèmica causada entre alguns sectors per les escultures que s'han instal·lat a La Marina de València perquè es tracta de peces inspirades en la ceràmica popular grega "de fa més de 2.500 anys" i que, com en aquella època, inclouen escenes de contingut sexual i eròtic.

La Mostra de València oferirà una panoràmica del cinema palestí contemporani

La Mostra de València-Cinema del Mediterrani --que celebra el seu 33 edició del 18 al 28 d'octubre en els cinemes Babel i en IVC-La Filmoteca-- inclourà en la seua programació una panoràmica sobre el cinema palestí contemporani. Així, al costat del repàs a l'última fornada cinematogràfica feta en el mediterrani en la seua Secció Oficial, la secció informativa i els cicles homenatges, Mostra de València-Cinema del Mediterrani vol "visibilitzar la creació cinematogràfica palestina i la diversitat de punts de vista que la generen", expliquen els responsables del certamen en un comunicat.

L'IVAM obri la temporada del 30 aniversari recordant com l'art espanyol va corregir el franquisme

L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) obrirà la seua nova temporada --durant la qual celebrarà el seu 30 aniversari, que es complirà el pròxim any-- amb l'exposició 'Espanya, avantguarda artística i realitat social 1936-1976'. Es tracta d'una mostra d'investigació que reuneix destacadíssims noms --Picasso, Tàpies, Miró, Saura i Renau, entre d'altres-- i reflecteix com l'art espanyol va aconseguir, aprofitant l'aparador de la Biennal d'Art de Venècia de 1976, "corregir" el discurs "oficial" i "manipulador" que d'ell havia fet el franquisme.

Bohemian Rhapsody, el biopic de Queen, celebrarà la seua estrena mundial a Wembley

Bohemian Rhapsody, l'esperat biopic de Queen protagonitzat per Rami Malek en el paper de Freddie Mercury, s'estrenarà amb magnificència i rememorant una de les actuacions mítiques de la banda. L'estrena mundial de la cinta tindrà lloc a Wembley, on la banda va actuar el 1985 en el marc del festival Live Aid, regalant un dels seus concerts més memorables.

La pel·lícula de terror 'La Monja' arrasa a la taquilla espanyola en la seua estrena

La cinta de terror 'La Monja', el nou spin-off de la saga 'Expedient Warren' que se centra en la figura demoníaca de la religiosa que assetja Lorraine Warren a 'Expedient Warren: El cas Enfield', s'ha proclamat líder de la taquilla espanyola en el seu cap de setmana d'estrena amb una recaptació de 2,8 milions d'euros, segons dades recollides per Europa Press de ComScore Movies Spain.

Juan Diego Botto obri la nova temporada de Fundación Cañada Blanch

L'actor i autor Juan Diego Botto obrirà el pròxim 19 de setembre a les 19:30 hores en el Centre Cultural La Nau la programació d'activitats de la Fundación Cañada Blanch amb la Trobada 'Teatre i compromís'. L'accés per al públic serà lliure fins a completar aforament, segons ha informat la fundació en un comunicat.

'Campeones', de Javier Fesser, representarà Espanya als Oscars

'Campeones', de Javier Fesser, serà la pel·lícula que representarà Espanya en la 91ena edició dels Oscars per a competir en la categoria del premi a la Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa, tal com ha anunciat aquest dijous l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques.

'Campeones', de Javier Fesser, representarà Espanya als Oscar

'Campeones', de Javier Fesser, serà la pel·lícula que representarà Espanya en la 91 edició dels Oscar per a competir en la categoria del premi a la Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa, tal com ha anunciat aquest dijous 6 de setembre l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya. Els premis de l'Acadèmia de Hollywood se celebraran el 24 de febrer de 2019 i la lectura prèvia de candidats es realitzarà el 23 de gener

El 'Catàleg de la Música Valenciana' continua obert per a incloure inscripcions

El 'Catàleg de la Música Valenciana', que suposarà una recopilació en quatre volums de les propostes artístiques dels grups i solistes valencians i difondrà els seus espectacles en fires especialitzades, continua obert per a incloure les inscripcions de músics valencians.

Festardor tanca el cartell amb més de 50 artistes i amplia a tres els seus escenaris

El festival Festardor, que celebrarà la seua sisena edició els dies 11, 12 i 13 d'octubre a la Pobla de Vallbona (València), amb un cartell de més de 50 artistes que amplia els estils musicals de rap i reggae als ja propis del festival i que són senyals d'identitat com són el rock, ska, mestissatge o el punk.

Una edició especial commemorarà el 20è aniversari de 'Harry Potter i la pedra filosofal'

El segell Salamandra ha anunciat el llançament l'1 de desembre d'una edició especial en castellà per commemorar el 20è aniversari de la publicació de 'Harry Potter i la pedra filosofal', segons ha informat l'editorial en un comunicat. El llançament coincidirà amb la data de publicació del títol en espanyol l'any 1998, i es concretarà en quatre edicions especials de 'Harry Potter i la pedra filosofal' dedicades a sengles cases de Hogwarts: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw i Slytherin; cadascuna comptarà amb un nou escut identificatiu, il·lustracions de Levi Pinfold i material exclusiu.

Cinema Jove tanca la seua 33 edició amb prop de 9.000 espectadors, un 25% més

La 33 edició de Cinema Jove, el Festival Internacional de Cinema de l'Institut Valencià de Cultura, celebrat del 22 al 29 de juny, ha rebut un total de 8.927 espectadors, la qual cosa suposa un augment de 1.833 espectadors pel que fa als 7.094 de la sessió anterior, quasi un 25% més que l'any passat.

Jesús Iglesias Noriega, proposat com a nou director artístic de Les Arts

Jesús Iglesias Noriega (Oviedo, 1971) --director del departament artístic de la Duch National Opera & Ballet dels Països Baixos-- és el triat per a convertir-se en nou director artístic del Palau de les Arts Reina Sofia de València i substituir, d'aquesta manera, Davide Livermore.