El TC tomba diversos articles de la Llei valenciana per la Funció Social de la Vivenda

El Tribunal Constitucional (TC) ha declarat que diversos articles de la Llei valenciana per la Funció Social de la Vivenda són inconstitucionals en envair competències de l'Estat. Entre els apartats que tomba l'òrgan judicial figuren els que regulen l'expropiació forçosa de l'usdefruit temporal de vivendes en procediment de desnonament per execució hipotecària per a cobrir la necessitat de vivendes de persones en circumstàncies d'emergència social.

Tres detinguts per agredir-se amb una botella trencada a València, un d'ells encara ingressat

La Policia Nacional ha detingut a València tres homes que es van agredir mútuament amb una botella de cristall trencada en el districte de Trànsits, sobre les onze de la nit d'aquest passat dijous. Tots van ser traslladats a un hospital i un d'ells roman ingressat aquest divendres, informa la Prefectura Superior en un comunicat.

ACPV i Escola Valenciana demanen al Consell que complisca els seus compromisos "pendents" en la resta de legislatura

La Federació d'Escola Valenciana (FEV) i Acció Cultural del País Valencià (ACPV) han valorat de forma positiva els tres anys de mandat del Govern del Botànic, però han recordat els seus "compromisos electorals pendents" i han reivindicat que els duguen a terme en el que queda de legislatura fins el 2019.

Bonig (PPCV) advoca per una llista "d'unitat i integració" i eludeix decantar-se per un candidat: "Llibertat absoluta"

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha advocat aquest divendres per arribar al Congrés Nacional del PP, que se celebrarà el cap de setmana vinent a Madrid, amb una candidatura "d'unitat i integració" perquè només així "el PP ha sigut gran", al mateix temps que ha eludit decantar-se per cap dels dos candidats i ha defès "la llibertat absoluta" dels compromisaris per a decidir.

Oltra atribueix a la paralització del desnonament d'una família a Oliva a "la pressió ciutadana sobretot"

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha ressaltat aquest divendres que la paralització del desnonament d'una família a Oliva s'ha produït gràcies a la "pressió ciutadana sobretot" i ha criticat que les entitats financeres "tiren al carrer" famílies com la d'Oliva, que "també han pagat el rescat bancari".

À Punt emetrà en valencià la trilogia 'Millennium'

À Punt emetrà en valencià la trilogia 'Millennium', l'adaptació al cinema del best seller del suec Stieg Larsson, que es podrà veure en tres llargmetratges aquesta nit i els pròxims divendres 20 i 27 de juliol, segons ha informat la televisió valenciana.

Oltra valora el diàleg entre Sánchez i Torra i demana que hi haja "tracte diferencial però no desigual entre territoris"

La vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, ha valorat "molt positivament" aquest divendres el diàleg entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i ha apuntat que, a partir d'ací cal "construir un sistema basat en la igualtat d'oportunitats i en el tracte sí diferencial però no desigual entre territoris".

Satse denuncia una "invasió" de panderoles en l'ambulatori de l'Eliana amb insectes que cauen damunt de persones

El Sindicat d'Infermeria Satse ha denunciat aquest divendres els "problemes d'insalubritat" que està patint el centre de salut de l'Eliana (València) amb una "invasió" de panderoles, amb insectes que arriben a caure "damunt de pacients i treballadors" tant en l'ambulatori com en el Punt d'Atenció Continuada d'annex.

Puig sobre el requisit en Corts: "Els funcionaris han de poder servir als ciutadans expressant-se en la seua llengua"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que els funcionaris valencians "han de poder servir amb garanties als ciutadans expressant-se en la seua llengua", referent a la no inclusió del requisit lingüístic en l'Oferta d'ocupació pública (OPE) que trauran pròximament les Corts Valencianes.

Paralitzen el desnonament d'una família a Oliva i l'Ajuntament rehabilitarà una vivenda perquè es traslladen

El desnonament d'Alisa i la seua família d'una vivenda d'Oliva (València), previst per a aquest divendres, ha sigut paralitzat i l'entitat bancària propietària els permetrà romandre tres mesos més en la casa. A més, l'Ajuntament d'aquesta localitat s'ha compromès a reparar els danys causats pel foc en l'immoble en el qual anteriorment residia aquesta família i, si no és possible, rehabilitarà un altre pis de propietat pública per al seu ús.

EL PSOE demana en el Congrés que el Corredor Mediterrani a la Comunitat tinga connexió amb l'Atlàntic i Cantàbric

El PSOE ha presentat una Proposició No de Llei en el Congrés dels Diputats en la qual insta el Govern d'Espanya a realitzar "les gestions oportunes" davant les institucions de la Unió Europea perquè incloga en les xarxes transeuropees de ferrocarril el traçat Saragossa-València en el Corredor Cantàbric-Mediterrani, i el traçat Madrid-València en el Corredor Atlàntic-Mediterrani i, així, puguen accedir al finançament del nou reglament CEF.